Hlavní obsah

Teroristé v Jemenu zabíjeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

saná
Aktualizováno

Teroristé podnikli ve středu útok na budovy jemenských bezpečnostních sil. Akci podnikli na jihu země, uvedla BBC. Dva lidé zahynuli a devět jich bylo zraněno. Za útoky údajně stojí Al-Káida.

Článek

Atentátníci napadli budovy rozvědky brzy ráno místního času, kolem sedmé ráno SELČ. Jedním z terčů bylo i regionální velitelství jemenské rozvědky v provincii Abján. Použili při útocích raketomety, automatické pušky a několik bomb.

"Velký počet atentátníků napadl bezpečnostní úřady na začátku pracovního dne. Strážci na ně začali střílet a na místě jsou mrtví a zranění," řekl mluvčí místní policie. "Domníváme se, že útočníci byli členy Al-Káidy," dodal. Atentátníkům na motocyklech se podařilo ujet do 15 kilometrů vzdálené vesnice, která je považována za pevnost islámských radikálů.

Al-Káida našla v odlehlých oblastech Jemenu útočiště. Odtamtud připravila několik akcí včetně prosincového neúspěšného teroristického útoku na letadlo do Detroitu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám