Hlavní obsah

Paraglidistovi se nad jezerem zamotaly padáky, záchrana přišla pozdě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trabzon

Dvaadvacetiletý turecký paraglidista Mehmet Yildíz zahynul v neděli při přeletu přes jezero v černomořském městě Trabzon. Protože se mu ve větru uzavřelo hlavní křídlo, vypustil záložní padák. Lana obou padáků se však zamotala a Yildíz ve velké rychlosti spadl do jezera.

Článek

Pro případ, že by se na mezinárodním festivalu aviatiky, který se v Trabzonu o víkendu konal, dostali účastníci do potíží, byla u břehu jezera připravena technika záchranářů. Když však Yildíz spadl do vody a záchranáři vypluli, zjistili, že v nádržích člunu není dostatek paliva k tomu, aby se dostali až k muži.

Na záchranu zbývalo málo času, protože Yildíz v paraglidistické kombinéze upoután stále ještě k padákům nemohl plavat. Záchranáři k místu pádu proto pokračovali vlastními silami, ke sportovci však doplavali pozdě a došlo u něj k zástavě srdce.

Lékařům na břehu se u něj srdeční činnost sice podařilo na krátký čas obnovit, při převozu do nemocnice však zemřel. Kvůli neštěstí byl festival předčasně ukončen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám