Hlavní obsah

Při náletech na Gazu bylo zraněno 15 Palestinců

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Nejméně patnáct zraněných Palestinců si vyžádaly dva izraelské nálety na pásmo Gazy podniknuté ve středu ráno, uvedl list Christian Science Monitor a CNN. Nálet byl odvetou za vypálení několik minometných granátů na území židovského státu. Část zraněných je v kritickém stavu, pět z nich jsou příslušníci Hamásu.

Foto: Mohammed Salem , Reuters

Napadený výcvikový tábor v pásmu Gazy

Článek

Palestinské tisková kancelář Ma´an oznámila, že při jednom z náletů bylo zasaženo výcvikové středisko ozbrojeného křídla Hamásu. Při druhém náletu bylo zasaženo nepoužívané letiště u Rafahu na hraních pásma Gazy s Egyptem.

Izrael uvedl, že terčem náletů byly tunely vedoucí z pásma Gazy do Izraele. Ty radikálové z hnutí Hamás podle tvrzení Izraele používají k pronikání na území židovského státu, kde útočí. Podle BBC bylo hlavním důvodem k náletu odpálení mohutné nálože na vozíku taženém oslem. Ta udělal velkou díru v bariéře oddělující Izrael od pásma.

K ostřelování minometnými granáty se přihlásila malá radikální skupina Palestinců napojená na al-Káidu. Tyto malé skupiny jsou radikálnější než Hamás, který kritizují za umírněnost, i když se odmítá zúčastnit nepřímých rozhovorů mezi Palestinci a Izraelem zprostředkovávaných USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám