Hlavní obsah

Přežila holocaust, teď ji pečovatelka bila smetákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Haifa

Rodina dvaasedmdesátileté Izraelky, která za druhé světové války přežila holocaust, byla zděšena, když se přišlo na to, že ji najatá pečovatelka surově bije. Protože její příbuzní pečovatelku podezřívali z krádeží, v domácnosti nainstalovali skrytou kameru. Ta odhalila otřesné chování pečovatelky. Minulý týden byla v Haifě zatčena.

Článek

Asistentka byla zhruba před šesti měsíci najata, aby byla seniorce, jež měla kvůli pokročilému věku problémy s komunikací s okolím, k ruce a v domácnosti jí pomáhala.

Zanedlouho však manžel ženy zjistil, že se jim doma ztrácejí peníze a oslovil soukromého detektiva Avi Barneu. Ten řekl serveru Ynet: „Když jsem do toho domu vešel, všiml jsem si (na ženě) jasných známek násilí včetně modřin pod okem, které (žena) nedokázala vysvětlit.“ Barnea se vzápětí postaral o instalaci skrytých kamer.

Záběry nakonec odhalily více než jen krádeže cenností. Pečovatelka ženu systematicky týrala, kopala a bila smetákem.

Rodina ženy se obrátila na policii a jako důkaz předložila pořízenou nahrávku. Zadržená pečovatelka zpočátku své násilné jednání popírala, poté, co jí bylo přehráno video, změnila výpověď. V ní uvedla, že pacientka křičela a ječela a ona ztratila nervy.

Reklama

Výběr článků

Načítám