Hlavní obsah

Keňa omylem vyhostila členy dubajské vládnoucí rodiny jako teroristy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj/Mombasa

Keňský ministr zahraničí žehlí v Dubaji diplomatické faux-pas poté, co jeho země vyhostila příslušníky vládnoucí rodiny emirátu kvůli podezření z terorismu. Spojené arabské emiráty totiž v odvetě zpřísnily vydávání víz keňským občanům, čímž značně zkomplikovaly situaci obchodníkům z této africké země.

Článek

Čtveřice příslušníků dubajské vládnoucí dynastie chtěla strávit Velikonoce v keňské Mombase, ovšem na letišti je zadrželi imigrační úředníci, kteří je podrobili několikahodinovému výslechu. Po podle stanice BBC něm následovalo vyhoštění.

Spojené arabské emiráty reagovaly zpřísněním vízového režimu, povolení přicestovat do země nyní mají jen občané Keni s vysokoškolským vzděláním. Tím trpí zejména keňští obchodníci, kteří jezdí do Dubaje nakupovat zboží, zejména ojetiny a tkaniny.

Keňský ministr zahraničí Moses Wetangula je v Dubaji od pondělí, jednání o zmírnění vízového režimu však prozatím uvízla na mrtvém bodě.

Jeho náměstek Richard Onyoka se již minulý týden v rozhlase omluvil za „hloupou chybu“ imigračních úředníků. Podle keňského listu Standard žije v SAE zhruba 37 tisíc Keňanů, a to hlavně v Dubaji.

Reklama

Výběr článků

Načítám