Hlavní obsah

Série atentátů v Iráku pokračuje, dalších dvanáct mrtvých

Novinky,
Bagdád

Nejméně dvanáct mrtvých si vyžádal v pondělí trojitý pumový atentát v irácké Karbale. Dalších 32 lidí bylo zraněno, uvádějí zprávy z nemocnice, píše DPA. Pokračuje tak vlna atentátů, která začala v pátek.

Foto: Mohammed Ameen, Reuters

Odstraňování trosek z místa atentátu

Článek

První nálož zasáhla kanceláře školského úřadu, druhá explodovala u ambulance a třetí zasáhla blízký restaurant. Irácké ozbrojené síly místo útoků izolovaly.

Podle zdravotníků je možné, že počet obětí ještě vzroste.

Vlna atentátů začala v pátek ještě před vyhlášených výsledků voleb, v nichž překvapivě porazil Ajád Aláví Núriho Málikího, což zvýšilo napětí.

Dvojitý pumový atentát si v pátek vyžádal v poutním městě Chálís v irácké provincii Dijála nejméně 40 obětí. Dalších 55 osob bylo zraněno. [celá zpráva]

V neděli byl podniknut další atentát v Kaímu u syrských hranic. Terčem byl dům politika z Ajávího koalice Chaníma Mardího. Ten se sám voleb neúčastnil, ale organizoval kampaň. První exploze zničila dům a zabila politika i jeho bratra. Když se venku shromáždili lidé, vybuchla další nálož ukrytá v hasícím přístroji. Pak následovaly další dva výbuchy, uvádí The Washington Post.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám