Hlavní obsah

Hnutí Hamás zadrželo v pásmu Gazy britského novináře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gaza

Radikální palestinské hnutí Hamás zadrželo v pásmu Gazy britského novináře. Viní ho z neupřesněných činů, které ohrožují bezpečnost. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

Mluvčí palestinského ministerstva vnitra uvedl, že zadržený je britský dopisovatel Paul Martin. "Máme přiznání, že britský novinář spáchal přestupky proti palestinskému právu a že to narušuje bezpečnost země," uvedl mluvčí. Neřekl ale, kdo se přiznal a k čemu.

Asociace zahraničních novinářů v Jeruzalémě potvrdila, že novinář tohoto jména je několik let v oblasti. Píše zprávy pro několik britských médií. Britský konzulát v Jeruzalémě, který má na starosti i záležitosti v pásmu Gazy a na západním břehu Jordánu, se k případu zatím nevyjádřil.

Radikální hnutí Hamás od roku 2006 kontroluje území Gazy, odkud vytlačilo umírněné hnutí Fatah palestinského prezidenta Mahmúda Abbáse. Ochránci lidských práv Hamás i Abbásovu samosprávu kritizují kvůli zadržování novinářů a omezování svobody slova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám