Hlavní obsah

V Izraeli bude souzen "mesiáš“, který zotročil 21 žen a udělal z nich harém

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv

Izraelec Goel Racon bude v Tel Avivu souzen kvůli zotročování. Racon se prohlásil za novodobého mesiáše a z 21 žen si udělal soukromý harém. Celkem s nimi má 49 dětí. Byl obžalován z incestu a znásilňování a v neděli obdržel obžalovací spis.

Článek

Šedesátiletý Racon žil se svými ženami v domě v Tel Avivu a jako mesiáš kontroloval a řídil jejich veškerou činnost. Vytvořil pro ně zvláštní pravidla, kterými se musely podřídit. Podle soudu jej ženy bezmezně obdivovaly a uctívaly. Některé z nich měly na těle vytetovánu jeho podobiznu.

Podle svého právníka trvá Racon na tom, že neudělal nic nezákonného. „Zvolily si, že se za mnou budou každý den vracet. Nikdo je nenutil,“ uvedl advokát Gabai Mendleman slovy svého mandanta.

Podle úřadů je však Ratzon vinen dvaceti lety zneužívání. „Byl obžalován z fyzického útlaku žen i dětí, jejich zotročování a znásilňování po dlouhou dobu,“ prohlásil mluvčí izraelské policie Micky Rosenfeld. Podle policie souložil Ratzon i se svými vlastními dcerami a měl s nimi děti.

Ženy hypnotizoval

Podle těch, kteří Racona znají, je novodobý spasitel velmi chladnokrevný a na ženy měl až hypnotický vliv. Soukromý detektiv Asher Weitzman v počátku vyšetřování poslal do Raconovy skupiny vyškolené agentky, jedna z nich však jeho vlivu málem sama propadla.

„Vzal jí hlavu do dlaní a požádal ji, aby se mu podívala do očí. Udělala to a najednou cítila, že nad svým chováním ztrácí kontrolu,“ popsal účinek Raconovy hypnózy detektiv, který vzápětí existenci podezřelé sekty ohlásil na policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám