Hlavní obsah

Blízký východ zaskočil silný déšť, zahynulo devět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Silný déšť a na některých místech také náhlé záplavy za poslední dva dny na Blízkém východě zabily devět osob. Je mezi nimi také jeden britský turista, který zahynul v rozbouřených vodách Nilu v Egyptě. Informovala o tom agentura AP.

Blízký východ zaskočil silný déšť, zahynulo pět lidíVideo: ČTK

 
Článek

Egypt ohlásil sedm obětí, Izrael dvě. Podle egyptské policie se výletní loď se čtyřmi turisty převrátila v pondělí na Nilu za náhlého deště. Zachránili se pouze tři z pasažérů, čtvrtý utonul.

Na jihu Egypta se pod přívalem deště rozpadlo několik domů vystavěných z hliněných cihel. V jejich troskách přišly o život dvě ženy. Další Egypťan zahynul na severu Sinajského poloostrova, poblíž egyptské hranice s Izraelem.  V letovisku Šarm aš-Šajch poškodil podle agentury Reuters silný déšť střechu tamního letiště a 14 lidí je tam pohřešováno.

Foto: Amir Cohen , Reuters

Spadlý most na jihu Izraele

Izrael kvůli neobvykle silnému dešti dočasně uzavřel své přechody na jižní hranici do Jordánska a do Egypta. U hraničního přechodu pro nákladní automobily na egyptsko-izraelské hranici se zřítil most.

Špatná situace je i na jihu palestinského pásma Gazy. Podle tamní záchranné služby je zraněno víc než deset lidí. Policie celou noc evakuovala lidi i zvířata z ohrožené oblasti, v níž žije hodně beduínských rodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám