Hlavní obsah

Za televizní rozhovor o sexu byl Saúdský Arab odsouzen na pět let

Rijád

K pěti letům vězení a 1000 ranám bičem odsoudili ve středu Saúdského Araba Mázina Abdala Džaváda, který počátkem srpna hovořil v pořadu libanonské televize LBC zcela otevřeně o sexu a předváděl i erotické pomůcky. O verdiktu informoval podle agentury AP obhájce odsouzeného, který se hodlá proti rozsudku odvolat.

Foto: Fahad Shadeed, Reuters

Rijád

Článek

"Rozhodně nepovažuji ten případ za uzavřený," řekl právník Sulajmán Džumaí. "Budu dále stíhat televizní stanici, i když nikdo nestojí na mé straně, dokud nebude potrestána tak, jak zasluhuje."

Trest vynesený nad dvaatřicetiletým Mázinem Abdalem Džavádem zahrnuje i zákaz cestování a poskytování rozhovorů médiím po dobu pěti let po propuštění. Advokát trvá na tom, že rozhovor byl zmanipulovaný, jeho klient nebyl upozorněn na to, že je nahráván, a že erotické pomůcky poskytl personál televize LBC.

Dvě pobočky libanonské satelitní televize LBC byly po odvysílání Džavádova vystoupení, které způsobilo v konzervativním království šok, úředně uzavřeny. V Saúdské Arábii je tabu hovořit veřejně o sexu, zaměstnanec letecké společnosti Džavád ale ve svém vystoupení otevřeně líčil své sexuální zkušenosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám