Hlavní obsah

Při pumovém útoku na jihu Iráku 20 mrtvých, deset zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Nejméně 20 lidí bylo v pondělí zabito a deset dalších zraněno na jihu Iráku, kde pod dvěma minibusy ve městě Kút vybuchly dvě nastražené nálože. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na místní policii. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Foto: Ahmed Malik, Reuters

Následky jiného výbuchu v Iráku.

Článek

Město Kút leží 170 kilometrů jižně od Bagdádu a loni bylo dějištěm krvavých střetů mezi iráckými bezpečnostními silami a šíitskými ozbrojenci.

Minulou středu otřáslo Bagdádem šest prakticky současných pumových útoků namířených proti vládním budovám, při nichž zahynulo více než 100 lidí a 1000 bylo zraněno. Útoky se odehrály krátce po stažení amerických vojáků z iráckých měst do mimoměstských základen.

Američané ve městech nejsou od 30. června; Iráčané ale po "krvavé středě" o jejich návrat nepožádali. Prezident USA Barack Obama počítá se stažením vojáků z Iráku do konce roku 2011, bojové jednotky by měly být pryč do konce příštího srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám