Hlavní obsah

V Izraeli zatkli muže podezřelého z vraždy Češky

Izraelští detektivové zatkli muže podezřelého ze čtyř vražd. Jednou z jeho obětí v roce 2003 údajně byla i Češka. Sedmadvacetiletá žena pracovala jako dobrovolnice ve vesnici v Golanských výšinách. Zemřela násilnou smrtí v červenci 2003.

Článek

Podle informací českého konzulátu pracovala zavražděná v Izraeli nelegálně. Tělo před šesti lety identifikoval její přítel, který v zemi také pracoval a izraelské policii ji nahlásil jako pohřešovanou.

Dvaatřicetiletý Advan Farhan, kterého policie po téměř šestiletém vyšetřování zatkla, pochází z arabské vesnice v severním Izraeli, tedy z regionu, kde se vraždy staly. Když se o něj na základě udání začali zajímat detektivové z oddělení vražd, byl již Farhan ve vazbě kvůli podezření ze znásilnění australské turistky, "Podle našeho dosavadního šetření spáchal podezřelý pravděpodobně čtyři vraždy ... jeden pokus o vraždu, znásilnění, dva pokusy o únos a další násilné trestné činy," uvedl podle agentury  AP policista, který vyšetřování vedl.

Farhan, který byl v minulosti mnohokrát zatčen za sexuálně motivované útoky, držení zbraní nebo ozbrojené přepadení, se podle policie k vraždám před dvěma dny přiznal, motiv však zůstává neznámý.

První vraždu údajně spáchal již jako osmnáctiletý v roce 1995. V červenci 2003 prý spolu se svou přítelkyní zabil českou stopařku, jejíž tělo zanechal na nepřístupném místě. Ve stejném měsíci údajně dvojice unesla a poté zabila osmnáctiletou Američanku. Farhan později také prý zabil jednoho ze spoluvězňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám