Hlavní obsah

Sebevražední atentátníci zabili v Afghánistánu 9 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Nejméně devět obětí si dnes vyžádaly dva koordinované bombové útoky v jižním Afghánistánu. Mezi zabitými jsou civilisté, vojáci i policisté. Dalších 17 lidí utrpělo zranění, informovala agentura AP s odvoláním na místní zdroje.

Foto: Reuters

Bojovníci Talibánu

Článek

"My, Tálibán, jsme uskutečnili tento útok," řekl agentuře AFP mluvčí radikálního islamistického hnutí Taliban Júsuf Ahmadí.

K útoku došlo ve městě Gerešk v provincii Hílmand. První sebevražedný útočník odpálil bombu poblíž frekventovaného stanoviště taxíků. Na místě neštěstí zasahovala policie a vojáci. Tehdy odpálil svou bombu druhý atentátník skrytý v davu a způsobil většinu obětí a zranění, uvedl místní policejní šéf Kamaluddín Chan. Oba útočníci se po městě pohybovali pěšky.

Z devíti mrtvých jsou čtyři civilisté, čtyři policisté a voják afghánské armády, upřesnil později mluvčí ministerstva vnitra. Mezi zraněnými jsou jak civilisté, tak policisté a vojáci.

Sebevražedné pěší atentáty se stávají novou strategií Talibanu. Ve čtvrtek přišlo v Gerešku při sebevražedném atentátu o život 23 lidí, z toho 21 civilistů a dva afghánští vojáci.

Reklama

Výběr článků

Načítám