Hlavní obsah

Záchranářský vrtulník v Izraeli upustil zraněného do minového pole

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Tragickým pádem vyprošťovaného mladého muže skončila ve středu večer v Izraeli mise záchranářské helikoptéry nad starým minovým polem. Lano, na kterém byl muž zavěšen, se odvinulo a on spadl z velké výšky.

Článek

Čtyřiadvacetiletý muž arabského původu z Wadi Ara se s dvěma příbuznými vydal do polí poblíž Beit She’anu. Podle pozdější výpovědi příbuzných lovili dikobrazy, list Jerusalem Post zase uvedl, že si chtěli udělat piknik. Vstoupili na minové pole z dob izraelsko-jordánských střetů a pod mužem záhy explodovala mina. Jeho bratranci a šestnáctiletému bratrovi a se podařilo pole opustit a přivolat záchranu.

Práci záchranářům komplikovala nemožnost přístupu na místo. Krvácející muž ležel na poli hodinu a půl, než ho ze země vyzvedl armádní vrtulník. Když byla helikoptéra i s mužem několik desítek metrů nad zemí, lano, na kterém zraněný visel, se odvinulo a on spadl zpátky do pole. Záchranáři ho z pole znovu dostali, on však při převozu zemřel.

Úřady vyšetřují, proč se lano odvinulo stejně jako důvod vstupu trojice do pole lemovaného varovnými cedulemi.

Bratranec oběti mezitím prostřednictvím serveru Ynetnews obvinil izraelskou armádu z mladíkova zabití. Podle něj nebyli vojáci připravení a v akci zklamali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám