Hlavní obsah

Irácký voják zastřelil americké kolegy z patroly

BAGDÁD
Aktualizováno

V severoiráckém Mosúlu ve středu zastřelil irácký voják na patrole čtyři své americké kolegy a tři další zranil. Zřejmě ho rozčílilo, že jeden americký voják vrazil facku iráckému vojákovi. V týž den zemřelo při násilnostech v zemi také přes dvacet Iráčanů, mezi nimi i dvě křesťanky z Mosúlu.

Článek

Střelba mezi členy patroly se strhla odpoledne v chudé čtvrti města, které je považováno za jednu z posledních bašt tzv. irácké al-Kajdy. Americká armáda jen oznámila, že Iráčan svou zbraň obrátil proti ostatním členům hlídky. V přestřelce byl zastřelen, předtím ale zabil čtyři americké kolegy.

Podle sdělení iráckého ministerstva vnitra došlo v patrole ke sporům. Před osudnou střelbou jeden americký voják vrazil facku iráckému kolegovi. Americká strana tvrzení nekomentovala, případ vyšetřuje.

Série pumových útoků v Iráku si vyžádala 21 obětí

Bagdád ve středu zažil další sérii pumových atentátů, při nichž zahynulo celkem 21 osob a dalších 85 lidí bylo zraněno. Nejhorší následky měly téměř současné exploze nálože u silnice a v autě na východě metropole. Zabily 12 lidí, dalších 60 jich bylo zraněno. Druhá bomba v autě vybuchla, když na místo exploze nálože u silnice přijeli policisté.

Čtyři lidi zabila jiná exploze bomby v autě. Exploze na severu města si vyžádala pět obětí.

Bagdád zasáhly série bombových útoků už třetí den v řadě. . Pondělní atentát byl nejhorším za poslední čtyři měsíce, zemřelo na tři desítky lidí.

Mezi středečními oběťmi jsou i dvě křesťanky z Mosúlu. V Iráku žilo do invaze v roce 2003 asi 800 000 příslušníků křesťanské víry. Asi čtvrt miliónu od té doby ze země odešlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám