Hlavní obsah

Hackeři donutili televizi Al-Arabíja změnit si doménu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBAJ

Sektářské války na Blízkém východě zuří i ve virtuálním světě. Mezi posledními oběťmi je i známá panarabská televizní stanice Al-Arabíja, která musela kvůli pirátům změnit jméno své internetové domény.

Foto: ČTK

Terčem pirátských útoků se nedávno staly také internetové stránky iráckého šíitského ajatoláha Alího Sistáního.

Článek

Televize o víkendu oznámila, že ve Spojených státech podala žalobu na neznámého pachatele. Minulý pátek její hlavní stránka zobrazovala hořící izraelskou vlajku a nápis: „Vážné varování: jestliže budou pokračovat útoky na šíitské webové stránky, žádné z vašich stránek nebudou bezpečné“.

Stanici Gulf News se e-mailem ozval údajný hacker. Televizi Al-Arabíja nazval wahábistickou stanicí, která usiluje o rozpoutání války s šíity. Wahábisté je obvyklé označení pro puritánské sunnity, kteří tvoří náboženský establishment v Saúdské Arábii. Al-Arabíja tvrdí, že její zpravodajství je nezaujaté a vyvážené.

Vzájemné útoky muslimů na internetu jsou stále častější. Nevyhnuly se například ani stránkám iráckého šíitského ajatoláha Alího Sistáního.

Reklama

Výběr článků

Načítám