Hlavní obsah

VIDEO: V Turecku se zřítila školní ubytovna, zahynulo 15 dívek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANKARA
Aktualizováno

Nejméně patnáct školaček zahynulo v Turecku, když se zřítila dvoupatrová noclehárna, kde žily. Dalších 25 dívek bylo zraněno a dvacet jich zůstalo uvězněno pod troskami. Podle prvních informací se budova zřítila, když v ní kolem čtvrté ráno vybuchla plynová bomba.

Článek

Noclehárna se zřítila ve městě Taskent v provincii Konya ve středním Turecku.

Starosta města Taskent Abdülbaki Acet turecké televizi NTV řekl, že zraněno bylo 25 osob. Sedm až osm studentek je podle něho stále ještě pod troskami. Nejméně dvě ze zraněných jsou v kritickém stavu a budou operovány, sdělil NTV představitel místní nemocnice. Tři ze zraněných žákyň utrpěly podle velitele záchranářů Galipa Sefa popáleniny.

Původně se udávalo šest a pak deset mrtvých.

:.Záchranáři a sousedé odstraňují trosky ze zřícené ubytovny, pod nimiž jsou žákyně. foto: Reuters

Záchranáři se nyní snaží vyprostit z pod trosek další uvězněné dívky. Trosky pomáhají odstraňovat i sousedé. Rozbíjejí zdivo kladivy a odnášejí je holýma rukama.

Pode úřadů v noclehárně přespávalo mezi 40 a 45 dívkami ve věku 8 až 16 let, které se přihlásily na prázdninový kurs studia koránu.

Reklama

Výběr článků

Načítám