Hlavní obsah

Skupinu Saúdů zatkli za flirtování na veřejnosti

Novinky, rei
MEKKA

Saúdské úřady zatkly skupinu mužů, kteří nepřiměřeným způsobem flirtovali s dívkami. K zatčení došlo ve čtvrtek v nákupních centrech v Mekce. Pořádkové služby zajistily 57 mladíků.

Foto: Profimedia.cz

Kontakty mezi ženami a muži mimo manželství jsou na veřejnosti zakázány.

Článek

Muži byli zatčeni na základě iniciativy členů Komise na podporu ctnosti a zamezení neřesti. Čelí nařčení, že se v neslušném oblečení snažili získat pozornost dívek prostřednictvím reprodukované hlasité hudby a tance, napsal místní list Saudi Gazette. O možných trestech se list nezmiňuje.

Komise prý reagovala na stížnosti z několika nákupních center kvůli chování mužů. Zástupci zatčených tvrdí, že jejich klienti neměli v úmyslu porušit tradiční zákon o segregaci mužů a žen na veřejnosti.

Členové náboženské komise zasahovali v poslední době i v den svátku svatého Valentýna. Dohlíželi na dodržování zákazu oslav svátku a s ním souvisejícího zákazu prodeje rudých růží a dalších symbolů valentýnského dne. Úřady svátek odsuzují jako křesťanský a povzbuzující kontakt mezi muži a ženami mimo manželství, což zákon v království trestá.

Na oslavy svátku křesťanského patrona lásky spadajícího na 14. února vydal fatvu před sedmi lety hlavní saúdskoarabský mufti šejch Abdul-'Aziz Aal aš-Šajch.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám