Hlavní obsah

Izrael zasáhl velitelství policistů Hamásu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM/GAZA

Při leteckém útoku Izraele na pásmo Gazy bylo v úterý odpoledne zabito šest členů policejních oddílů Hamásu. Dalších sedm osob bylo zraněno. Zasaženo bylo velitelství policejních sil pro jih pásma Gazy u tábora Chán Junís.

Foto: Ibraheem Abu Mustafa , Reuters

Palestinci při pohřbu jednoho z bojovníků Hamásu, zabitých v pondělí.

Článek

Podle palestinského lékaře Moaje Hassanajna jsou někteří ze zraněných v kritickém stavu. Mluvčí policejních sil Hamásu Islám Šavan sdělil, že raketa vypálená z izraelského stroje zasáhla policejní stanici v době, kdy se policisté chystali k modlitbám.

Izrael útok potvrdil s tím, že byl odvetou za ranní raketový útok z pásma na území Izraele. Dvě rakety Kássam zasáhly dvě továrny v průmyslové čtvrti města Sderot, které je nejčastějším terčem palestinských útoků. Jedna prorazila střechu z azbestu a druhá dopadla do nádrže s naftou, kterou naštěstí nezažehla.

Palestinci oznámili, že útok byl odvetou za smrt čelného představitele Výboru lidového odporu Ameíra Karmuta, jenž byl zabit při pondělním náletu.

V úterý palestinští radikálové také ostřelovali zemědělce u kibucu Nir Oz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám