Hlavní obsah

Výbuch na jihu Turecka zabil čtyři lidi a 52 jich zranil

Novinky, aš, Novinky, CNN, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANKARA

Při explozi automobilu naloženého výbušninami zahynuli ve čtvrtek v tureckém městě Diyarbakiru nejméně čtyři lidé. Dalších 52 osob bylo při explozi zraněno, uvedla CNN. Exploze zasáhla projíždějící vojenský autobus.

Foto: Reuters

Vojenský autobus zasažený explozí při atentátu

Článek

Při explozi zahynuli čtyři lidé, je však možné, že počet obětí bude ještě vyšší. Šest z dvaapadesáti zraněných je v kritickém stavu. Počet obětí potvrdil turecký premiér Recep Tayyip Erdogan.

Mezi zraněnými je jeden voják.Oběti jsou však i z řad civilistů. Mohutný výbuch poškodil nejen blízká kasárna, ale také luxusní hotel a nákupní středisko, zapálil také šest aut.

Podle pyrotechniků byla nálož odpálena na dálku.

Nálož explodovala, když autobus míjel hotel. Na místě atentátu zasahují záchranáři i bezpečnostní složky, které oblast uzavřely z obav před dalším pumovým útokem.

Diyarbakir je centrem převážně kurdského jihovýchodu Turecka. V oblasti působí stoupenci zakázané separatistické Strany kurdských pracujících (PKK). Atentát může být odvetou za výpady turecké armády na sever Iráku, kde útočí na základny PKK.

Reklama

Související články

Turci potvrdili další nálet na Irák

Turecké letectvo ve středu ráno opět zaútočilo na pozice kurdských separatistů ze Strany kurdských pracujících (PKK) v severním Iráku. Nálet potvrdil také...

Výběr článků

Načítám