Hlavní obsah

V Iráku opět zabíjel atentátník, koaliční vojáci objevili mučírnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD
Aktualizováno

Sebevražedný atentátník v irácké provincii Dijála zabil ve čtvrtek 12 lidí a dalších deset zranil. S odvoláním na policejní zdroje o tom informovala agentura Reuters. Koaliční síly v zemi zároveň oznámily objev masové hrobu a komplexu mučíren severně od Muktadíji.

Článek

Útočník nálože odpálil u policejní náborové stanice. Policie nevylučuje, že mezi zraněnými nebo mrtvými mohou být i Američané. Mluvčí americké armády zprávu o útoku teprve prověřuje.

Provincie Dijála leží severně od Bagdádu a patří k nejnebezpečnějším oblastem v jinak už celkem zklidněném Iráku. V posledních dnech zažila několik sebevražedných atentátů, poslední dva v úterý, kdy zahynulo 17 civilistů a jeden policista.

Po úspěšných amerických vyčišťovacích operacích v Bagdádu a jeho okolí v provincii Anbár se do Dijály stáhli sunnitští povstalci, kteří ustupují z Bagdádu. V Dijále působí také početné americké jednotky.

U Muktadíji objevili mučírny s masovým hrobem

Masový hrob s 26 těly a zakrvácené mučírny s řetězy visícími ze zdí a stropu a s postelí napojenou na elektrický proud je spojován s iráckou odnoží Al-Kájdy. O místě spojencům pověděli místní lidé. Oběti byly mrtvé šest až osm měsíců, některé měly ruce svázané za zády. Koaliční vojáci na místě zabavili také množství zbraní a munice včetně bomb, granátometů a raketové odpalovací rampy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám