Hlavní obsah

Při bojích v Afghánistánu letos zahynulo 6200 osob

Novinky, aš, Novinky, DPA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL
Aktualizováno

Letošní rok si boje v Afghánistánu vyžádaly nejvíce obětí od invaze do země v roce 2001. Podle pondělní informace německé tiskové agentury DPA zemřelo v boji zmítané zemi 6200 osob, především z řad vzbouřenců z radikálního Tálibánu. V pondělí si násilí vyžádalo další oběti, když při explozi nálože nastražené na silnici zemřelo pět členů jedné rodiny.

Článek

Letos si boje v Afghánistánu vyžádaly nejvíce obětí od zahájení bojů v roce 2001. Agentura DPA zveřejnila, že jejich 6200, aniž by však uvedla zdroje, odkud informace má. Doposud se uvádělo mezi 3000 až 4000 obětí bojů v zemi, s tím, že jde o dosud nejvyšší počet. Loni přitom bylo obětí kolem čtyř tisíc.

Informace agentury DPA z Afghánistánu většinou bývají velmi přesné, protože v zemi jsou nasazeni i němečtí vojáci. Letos také byly nejvyšší ztráty na straně koalice, už v listopadu překročily hranice dvou set vojáků.

Další obětí násilí v zemi

Podle pondělních informací afghánského ministerstva obrany byl v Kábulu zabit neozbrojený civilista, o němž se bezpečnostní síly domnívaly, že je sebevražedným atentátníkem. U muže se nenašla žádná zbraň ani výbušniny.

Podle sdělení amerických sil bylo v neděli zabito dvacet vzbouřenců jižně od Kandaháru.

Britský voják v Afghánistánu Foto: REUTERS/Rafiq Maqbool

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám