Hlavní obsah

Izrael zaútočil na Gazu, zabil dva členy Hamásu

JERUZALÉM/GAZA

Dva příslušníky palestinského militantního hnutí Hamás zabila ve středu izraelská raketa vypálená na pásmo Gazy, uvedly palestinské bezpečnostní a nemocniční zdroje. Izrael případ prošetřuje.

Článek

Podle sdělení Hamásu oba příslušníky jeho námořních sil zabila raketa izraelského letectva vypálená na pozice bezpečnostních sil Hamásu na jihu pásma Gazy.

Ve středu palestinští radikálové vypálili na Izrael pět minometných granátu, z nichž čtyři zasáhly území židovského státu. Jedna dopadla na město Kerem Šalom, kde poškodila jednu stavbu. Další dvě dopadly jižně od kibucu Erec. Při útoku nebyl nikdo zraněn.

Už v úterý se palestinští radikálové a izraelské síly střetly na jihu pásma Gazy. Izraelské letectvo zaútočilo na pozici Hamásu v táboře Chán Junís jen několik hodin po skončení konference v Annapolisu.

Jednalo se o odvetu za ostřelování okolí města Kerem Šalom z minometů. Oblast také zasáhla jedna palestinská raketa Kásam.

Za 24 hodin bylo celkem zabito sedm příslušníků hnutí Hamás.

Reklama

Související témata:

Související články

Bush, Olmert a Abbás věří v dosažení míru

Nejvyšší představitelé Izraele, Palestiny a USA  vyjádřili před úterní konferencí v Annapolisu naději, že bude úspěšná a na Blízkém východě se podaří dosáhnout...

Výběr článků

Načítám