Hlavní obsah

Námořník USA zastřelil dvě kolegyně na základně v Bahrajnu

Novinky, CNN, ČTK, BBC, rei, NBC
MANAMA

Dvě členky amerického námořnictva zahynuly po přestřelce na základně v Bahrajnu. Zpravodajská stanice CNN s odvoláním na námořnictvo Spojených států uvedla, že je zastřelil námořník, který pak obrátil zbraň proti sobě. Útočník přežil a byl v kritickém stavu hospitalizován.

Článek

"Střelba se udála v kasárnách okolo páté hodiny ranní místního času, incident se vyšetřuje," oznámilo velení námořnictva, které neuvedlo jména a hodnostní zařazení osob. Mluvčí námořnictva pouze dodal, že střelby se neúčastnili žádní občané jiné národnosti.

Podle amerického ministerstva zahraničí zatím příčiny střelby nebyly objasněny. Agentura AP však napsala, že útočník i oběti mohly být zapleteny do milostné aféry.

První zprávy naznačovaly, že oběťmi se stali námořníci americké flotily.  Britská stanice BBC později informovala, že se mezi námořníky strhla hádka, v níž hrály role i jejich kolegyně. CNN pak s odkazem na mluvčího námořnictva údaje korigovala.

Armáda základnu flotily zhruba na hodinu uzavřela.

Bahrajn je důležitým spojencem Spojených států. Na jeho území má základnu 5. flotila námořnictva USA operující v oblasti Perského zálivu, Rudého moře, Ománského zálivu a části Indického oceánu.

Na bahrajnské základně se mimo dočasně kotvící posádky nachází asi 3 000 vojáků a zaměstnanců amerického námořnictva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám