Hlavní obsah

Izraelská vláda vymění volva za škodovky

Právo, los

Vozy Škoda Superb a Audi A6 zvítězily ve výběrovém řízení na dodávku nových aut pro izraelskou vládu. Oznámil to v pátek izraelský ekonomický server Globe-online. Od 70. let minulého století se přitom izraelští ministři vozili výhradně v autech značky Volvo.

Článek

Ministerská flotila se nyní bude skládat z vozů Superb s benzínovým motorem o obsahu 2.8 a Audi A6 s motorem 2.4. Za jedno audi Izraelci zaplatí v přepočtu 1,8 miliónu korun, jeden superb je přijde na 2 milióny Kč.

"Jde sice celkem jen o 18 aut během čtyř až šesti let, nicméně je to významný signál soukromému i veřejnému sektoru, které si vybírají vozy právě na základě výsledků podobných výběrových řízení," upozornil server, který mladoboleslavskou automobilku označil za velkého vítěze.

Do soutěže trvající půldruhého roku se přihlásilo 11 výrobců včetně tak prestižních značek, jako je BMW, Mercedes či znovu Volvo se svým novým modelem S80.

Soutěž měla dvě etapy: v prvním kole rozhodovala technická a ekonomická kritéria, v druhém pak údržba a servis.

Podle Globe On-line "bylo rozhodnuto vybrat méně okázalá auta vzhledem k obavám z kritiky za vysoké výdaje na úřednická auta v době, kdy se v Izraeli rozšiřuje propast mezi chudými a bohatými.    

Reklama

Výběr článků

Načítám