Hlavní obsah

Sebevrah zabil v Iráku 20 lidí, našlo se tělo amerického vojáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGHDÁD

Dvacet lidí zabil ve středu v iráckém městě Mandalí sebevražedný atentátník. Jeho útok si vyžádal i třicet zraněných. Odpálil se v kavárně ve městě při irácko-íránských hranicích asi 100 kilometrů východně od Bagdádu. V Iráku bylo také nalezeno mrtvé tělo amerického vojáka. Zatím nebylo identifikováno. Irácké úřady tvrdí, že jde o jednoho z unesených vojáků.

Článek

V městě Musajáb vylovili z řeky Eufrat iráčtí policisté ve středu polosvlečené tělo zastřeleného amerického vojáka. Měl prostřelenou hlavu i hruď. Na nohou měl americké vojenské kalhoty a boty. Ostatky předali americké armádě.

Ta vojáka ještě neidentifikovala, takže není jasné, zda je jedním ze třech unesených amerických vojáků, po nichž síly USA od víkendu usilovně a marně pátrají už deset dní. [celá zpráva] Irácké úřady to ale tvrdí, zřejmě na základě tetování.

K jejich únosu se přihlásil Islámský stát v Iráku, který při útoku další čtyři vojáky zabil. Nepodal však žádné důkazy, že unesení Američané jsou skutečně v jeho rukou. [celá zpráva] Velitel amerických jednotek v Iráku generál David Petraeus v pátek řekl, že věří, že nejméně dva z unesených jsou stále naživu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám