Hlavní obsah

V Iráku zadrželi muže, kteří nastražili TNT pod ropovod

Novinky, CNN, ČTK, Forbes.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

U Mosulu na severu Iráku byli v pondělí zatčeni čtyři lidé kvůli pokusu o útok na ropovod. Bezpečnostní síly nálože včas zlikvidovaly. Bez výbuchů se však země ani tentokrát neobešla. Při dvou sebevražedných atentátech u Ramádí západně od Bagdádu zahynulo nejméně 20 lidí a 40 dalších bylo zraněno.

Článek

Na severu Iráku byli zatčeni čtyři lidé, kteří jsou podezřelí z přípravy útoku na ropovod. Vojáci našli západně od Mosulu pod potrubím, kterým se přepravuje ropa do Turecka, 150 kilogramů trinitrotoluenu. Nálože byly zlikvidovány na bezpečném místě. Čtyři Iráčané, dopadení nedaleko uvedené lokality, byli zatčeni.

Při útocích v Ramádí 20 mrtvých

Nedaleko Ramádí na západ od metropole Bagdádu zaútočili sebevražedníci atentátníci automobily v patnáctiminutovém intervalu. První z nich odpálil nálože na rušném tržišti východně od Ramádí. Zabil deset civilistů a 30 osob zranil. Druhý mířil na policejní stanici v městečku Al-Džazíra. Jeho oběťmi se stalo pět policistů a pět náhodných chodců. Deset civilistů je zraněno.

Násilnosti v Iráku neustávají. Jen za neděli zemřely v nejrůznějších částech země na čtyři desítky lidí. Černý den prožila americká armáda, v provincii Dijála ztratila devět svých příslušníků. Američané tak za prvních šest květnových dní ztratily 25 mužů. Celkové ztráty americké armády od zahájení invaze do Iráku v březnu 2003 činí 3 377 vojáků nebo vojenských příslušníků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám