Hlavní obsah

Hamás vydal video čtyřleté dívky slibující mučednickou smrt

Novinky, jky, Novinky, Daily Mail

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA

Palestinská televize ovládaná hnutím Hamás vydala hudební videoklip čtyřleté dívky, jak opěvuje svou matku, která byla sebevražednou atentátnicí. Na konci videoklipu dívka vytahuje z matčina šuplíku dynamit a slibuje, že půjde v jejích šlépějích.

Článek

Šokující záběry jsou pravidelně vysílány na al-Aksá TV, oficiální stanici palestinské vlády, která je vedena premiérem Ismaílem Haníjou z hnutí Hamás, který si otevřeně přeje destrukci Izraele. Video je vysíláno mezi normálními programy, bez jakéhokoliv doprovodného komentáře.

Video si můžete prohlédnout ZDE

Na videu je dětská herečka představující čtyřletou Duhu Rijašíovou, která zpívá své matce, Rím, která se připravuje na sebevražedný atentát. Rím Rijašíová, dvojnásobná matka z Gazy, se odpálila v lednu roku 2004 u vchodu do spoje izraelsko-palestinské průmyslové zóny. Zabila čtyři Izraelce.

Byla první matkou, která učinila sebevražedný útok a první ženou, která byla poslána na podobnou misi hnutím Hamás vůbec.

Ve dvě a půl minuty dlouhém videu dívenka zpívá své matce, která se připravuje na sebevražedný útok. "Mami, co to neseš v rukou místo mě? Hračku nebo dárek pro mě," táže se dívenka, zatímco si matka bere do rukou dynamit. Později vidí zprávy v televizi a uvědomí si, že její matka měla v rukou bombu.

Chce následovat matku

Nejdříve dívenka mámu postrádá a pláče, prosí ji, aby přišla a uložila ji spolu s bratrem ke spánku. Poté začne ale zpívat: "Místo mě jsi ve svých rukou nesla bombu / Až teď vím, co bylo cennější než my / Nechť jsou tvé činy požehnány".

Na konci videa malá Duha otevře mámin šatník, ve kterém objeví výbušninu, která se používá při sebevražedných atentátech. Držíc smrtelný materiál provolává, že bude kopírovat svou matku. "Má láska nebude ve slovech / budu následovat svou matku v jejích krocích," zpívá holčička.

Několik dní před svým atentátem Rím Rijašíová pózovala s kalašnikovem v jedné ruce a ročním synem v druhé ruce. Dítko navíc drželo svými malými prsty bombu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám