Hlavní obsah

Irácká skupina hrozí smrtí unesené Němce a jejímu synovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBAJ

Málo známá irácká ozbrojená skupina, která si říká Šípy spravedlnosti v sobotu zveřejnila na internetu nahrávku unesené německé ženy a jejího syna. Pohrozila, že oba zabije, pokud Německo do deseti dnů nestáhne vojáky z Afghánistánu.

Článek

Unesen jednašedesátiletá Hannelore Marianne Krauseová na nahrávce vyzývá německou kancléřku Angelu Merkelovou, aby žádosti únosců vyhověla a záchranila ji i jejího syna. Mladý muž na nahrávce sedí vedle ní. Němčina je překládána do arabštiny.

Na záběrech je kvůli identifikaci vidět i pas Krauseové. Videonahrávka byla umístěna v sobotu na internetových stránkách, které používají ozbrojené skupiny včetně teroristické sítě al-Kajdá.

"Dáváme německé vládě deset dní od data tohoto prohlášení, aby oznámila a zahájila stahování svých vojáků z Afghánistánu, jinak ... už neuvidí ani těla těchto dvou agentů," říká na nahrávce maskovaný muž, který čte prohlášení z papíru. Německo podle něj "vyhlazuje" muslimy v Afghánistánu a "na Iráčany se usmívá".

Němečtí vojáci se podílejí na misi Mezinárodních sil pro podporu bezpečnosti (ISAF) v Afghánistánu, které v roce 2003 na šest měsíců veleli. S invazí do Iráku, ale Německo nesouhlasilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám