Hlavní obsah

Pondělní útok v Saúdské Arábii si vyžádal životy čtyř Francouzů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIJÁD/PAŘÍŽ

Čtvrtou obětí pondělní střelby na Francouze v Saúdské Arábii se stal 17letý mladík, který v nemocnici podlehl následkům zranění. Dva lidé zemřeli na místě útoku, třetí hned po převozu do nemocnice. Francouzi byli přepadeni poblíže historického města Medína na severozápadě země.

Článek

AFP se odvolává na francouzské diplomatické zdroje, podle nichž na ně začal střílet neupřesněný počet útočníků ze samopalů, když vystoupili ze svého auta a vydali se na procházku ruinami Madáin Sálih, které hojně navštěvují turisté.

Generálmajor Mansúr Turki uvedl, že dva muži zahynuli okamžitě. Další zemřel po převozu do nemocnice a čtvrtý je v kritickém stavu.

Podle AFP byli obětí Francouzi žijící v Saúdské Arábii. Byli součástí osmičlenné skupiny Francouzů, která byla na cestě do Mekky. Někteří z nich vyznávali islám. Ve skupině byly i ženy a dítě, ale ty vyvázly bez zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám