Hlavní obsah

Izrael bude pokračovat v akcích v Gaze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA/JERUZALÉM

Operace izraelské armády v pásmu Gazy budou pokračovat. Ve středu se na tom dohodli izraelští ministři odpovědní za bezpečnost. Cílem je zastavit raketové ostřelování Izraele, které si vyžádalo další oběť. Zemřel muž zraněný palbou v úterý.

Článek

Ve středu ráno izraelské tanky vjely na sever pásma Gazy a pronikly až do města Bejt Hanún. Jejich palba zranila tři dívky. Při akci Izraelci také zabili člena ozbrojeného křídla radikálního Hamásu, který kladl vojákům do cesty výbušniny.

Akce si vyžádala ztráty i na izraelské straně. "Jednoho izraelského vojáka vážně zranila v oblasti Bejt Hanúnu palestinská protitanková střela. Byl převezen do nemocnice v Izraeli," uvedla mluvčí armády, která popřela, že by tanky pronikly až do města a zůstávají prý na předměstí.

Vojenské akce budou pokračovat, cílem je zabránit ostřelování Izraele palestinskými raketami.

Ve středu podlehl zraněním dělník, kterého ve Sderotu zasáhla palestinská raketa. [celá zpráva] Šlo o druhou oběť palestinské rakety za týden. [celá zpráva] Palestinci tvrdí, že ostřelování je odpovědí na akce izraelských obrněných jednotek v Bajt Hanúnu, které si vyžádaly přes 60 obětí. Je mezi nimi i 19 civilistů, které 8. listopadu omylem zasáhla střela vypálená z tanku. [celá zpráva] Od té doby na Izrael dopadlo až 100 palestinských raket.

Vojenské operace začaly znovu letos v červnu, kdy radikálové do pásma unesli izraelského vojáka Gilada Šalita. Voják je stále v rukou únosců; v bojích od té doby zahynulo na 370 Palestinců a tři izraelští vojáci.

Reklama

Související témata:

Související články

Palestinská raketa zabila izraelskou ženu

Palestinská raketa Kásam vypálená ve středu ráno na izraelské město Sderot zabila jednu ženu (57) a vážně zranila muže (24), který pracuje jako tělesný strážce...

Výběr článků

Načítám