Hlavní obsah

Žena přežila čtyři dny pod troskami zřícené budovy

– Port-au-Prince

Dvaašedesátiletou spolumajitelku luxusního hotelu na Haiti našli záchranáři živou poté, co strávila více než 100 hodin v troskách hotelu Montana. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Marco Dormino/MINUSTAH/Handout , Reuters

Článek

Haiti v úterý postihlo katastrofální zemětřesení, které si vyžádalo údajně až 200 000 lidských životů. [celá zpráva]

Lékaři nyní Nadine Cardosovou léčí kvůli dehydrataci. Žena je jinak v pořádku. Záchranáři už našli tři přeživší v troskách tohoto hotelu během soboty.

Ruští záchranáři také vyprostili v sobotu z trosek domu dvě malé haitské dívky, devítiletou Olon Remi a jedenáctiletou Senviol.

Američtí záchranáři navíc nepřestávají usilovat o záchranu lidí, kteří přežili v troskách jednoho supermarketu v Port-au-Prince. Podle posledních údajů tam jsou nejméně tři živí lidé. Záchranáři už jim dodali vodu, nyní se snaží vyprostit je ze zkrouceného betonu.

Podle expertů mají lidé, kteří jsou uvězněni bez jídla a bez vody více než 72 hodin, malou šanci na přežití.

Foto: Marco Dormino/MINUSTAH/Handout , Reuters

Zničená katedrála v Port-au-Prince

Reklama

Související témata:

Související články

Bush pomůže Obamovi shánět peníze pro Haiti

Bývalý americký prezident George W. Bush se poprvé od odchodu z Bílého domu začíná šířeji veřejně angažovat. Současné hlavě Spojených států Baracku Obamovi má...

Pomoc na Haiti komplikuje rabování a chaos

Rabování a násilí je jedním z problémů, které komplikují poskytování humanitární pomoci na Haiti. Světový program pro výživu (WFP) sice v pátek popřel původní...

Výběr článků

Načítám