Hlavní obsah

Záplavy v USA mají 17 obětí. Voda vzala i rakev ze hrobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston
Aktualizováno

Na nejméně 17 vystoupal počet obětí lijáků a záplav v amerických státech Texas a Oklahoma. Dalších 11 lidí je pohřešováno. Čtyři mrtví jsou z Houstonu, kde velká voda proměnila ulice v řeky, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záplavy v TexasuVideo: Reuters

 
Článek

Záplavy oblast sužují už od víkendu, přičemž v Houstonu, čtvrtém nejlidnatějším městě USA, ještě v pondělí napršelo dalších 28 centimetrů a v úterý dalších 30.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Velká voda vzala stovky domů, množství mostů, přes tisíc aut.

„Spousta lidí najela s auty do vody a musela je tam nechat,“ řekla starostka města Annise Parkerová. „Stalo se to rychle. Vím, co se honilo hlavou těm, kdo umřeli. Neodhadli správně hrozbu, jako já,“ řekl Reuters jeden z obyvatel Houstonu.

Foto: Daniel Kramer, Reuters

Velká voda v Houstonu

Foto: Daniel Kramer, Reuters

Záplavy v Houstonu

Na houstonském hřbitově voda dokonce podemlela hroby, takže jednu rakev našli o kus dál u břehů řeky Blanco.

„Přívalová vlna smetla celé čtvrti. To, co jsem viděl, je zničující,“ prohlásil po návštěvě Houstonu guvernér Texasu Greg Abbott, který ve čtyřech desítkách státních okresů vyhlásil stav ohrožení a povolal na pomoc Národní gardu.

Meteorologové očekávají další deště.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám