Hlavní obsah

Vyšinutý muž střílel v kasinu v Las Vegas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Čtyři lidi postřelil patrně duševně narušený muž, který začal střílet do hráčů pod sebou z galerie kasina New York-New York v americkém Las Vegas. Pátý člověk utrpěl zranění v panice, která mezi herními stoly vypukla, oznámila to v sobotu místní policie.

Článek

Střelba vypukla v pátek odpoledne (v sobotu ráno SELČ). Útočníkem, kterého se policii podařilo zadržet, byl jednapadesátiletý Steven Zegrean, Američan maďarského původu žijící v Las Vegas. Policie ho hodlá obvinit z řady trestných činů včetně pokusu o vraždu a ublížení na těle se zbraní v ruce. Před soudem v Las Vegas by měl stanout už v pondělí, uvedla agentura AP.

Z galerie kasina střílel Američan maďarského původu Steven Zegrean. Foto: ČTK/AP

Zatím není jasné, proč Zegrean do návštěvníků kasina začal střílet. Jisté je, že jakmile se ozvaly první výstřely, vypukl v herně zmatek, lidé se snažili uniknout ven, skákali přes hrací stoly, poráželi židle a naráželi do hracích automatů. "Bylo to šílené, hrozná vřava," řekla Jade Jacobsonová, osmadvacetiletá turistka z Floridy, jejíž bratranec byl při střelbě zraněn do nohy. "Jediné, na co jsem myslela, bylo, že teď můžu umřít."

Reklama

Výběr článků

Načítám