Hlavní obsah

Vlivný republikánský senátor má zlámaná žebra. Napadl ho soused

Právo, CNN, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

S pětinásobnou zlomeninou žeber a zhmožděnými plícemi skončil vlivný americký senátor Rand Paul (54). Jednoho z lídrů republikánského konzervativního hnutí Tea party napadl na jeho vlastním pozemku soused. Incidentem, který se odehrál ve městě Bowling Green ve státě Kentucky, se zabývají i agenti FBI.

Foto: Aaron Bernstein, Reuters

Americký senátor Rand Paul

Článek

„Není jisté, kdy se (senátor) vrátí do úřadu, protože ho trápí silné bolesti a má problémy s přesuny, včetně létání,“ vzkázal Paulův poradce Doug Stafford.

Útočník – anesteziolog Rene Boucher (59) – čelí zatím obvinění z napadení 4. stupně, za což mu hrozí až roční vězení. Podle vyšetřovatelů ale není vyloučeno, že přibudou další obvinění.

Důvodem útoku byl zřejmě sousedský spor o hranici pozemku. Oba muži se přitom velmi dobře znají. „Žijí vedle sebe sedm let,“ vylíčil Boucherův právník s tím, že oba spolu také dříve pracovali jako lékaři.

Rand Paul se loni zúčastnil stranických primárek o prezidentskou nominaci, boj však hned zkraje vzdal. Jeho otec, bývalý kongresman Ron Paul (82), o Bílý dům usiloval třikrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám