Hlavní obsah

Veganské rodiče z Floridy soudí za to, že nechali 1,5letého syna zemřít hlady

Šokující pohled se naskytl loni v září lékařům ze záchranky, kterou zavolali Ryan (30) a Sheila (35) O'Learyovi z amerického města Cape Coral na západním pobřeží Floridy. Pokoušeli se resuscitovat rok a půl starého chlapečka, který ovšem vážil tolik jako sedmiměsíční dítě. Jejich snaha byla marná, když na místo dorazili, dítě už bylo mrtvé, napsal deník Bild. Případ tento týden začal řešit soud, rodičům hrozí doživotí.

Foto: Lee County Sheriff´s Office

Ryan a Sheila O´Learyovi

Článek

Na podezřelé úmrtí upozornili policii lékaři. Vyšetřování pak odhalilo hrůzný případ raw veganského šílenství. O'Learyovi prohlásili, že rodina je přísně raw veganská. V domě nesměly být žádné živočišné produkty a jídelníček obsahoval pouze ovoce a nevařenou (raw) zeleninu. Tímto způsobem dítě živili.

Chlapec se přestal vyvíjet a začal trpět závažnými zdravotními problémy. Měl zcela zničená játra, oteklé ruce, dolní končetiny a chodidla. Rodiče ho k lékaři ovšem nikdy nevzali. Ve věku rok a půl vážil hoch méně než osm kilogramů.

Další tři děti byly rovněž zubožené

V zoufalém stavu se nacházely i zbývající tři děti ve věku 3, 5 a 11 let. Obě mladší děti jsou podvyživené, extrémně malé a bledé. Jedno mělo zcela černé zuby plné kazů. V relativně ucházejícím stavu bylo nejstarší dítě, které měla Sheila O’Learyová z předchozího vztahu. Pravidelně navštěvovalo svého biologického otce, kde mělo obvyklou stravu.

Státní zástupkyně v Cape Coral Amira Foxová obvinila rodiče z vraždy a zanedbání péče o další tři děti. Ze svých činů se začali nyní zodpovídat před soudem. Oběma hrozí doživotí.

„Důkazů je proti nim mnoho a jsou zcela šokující,“ uvedla Foxová. „Na ten pohled nikdy nezapomenu,“ dodala.

Starší dítě skončilo u svého biologického otce, zbývající dvě v péči sociálního úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám