Hlavní obsah

V USA se srazily vlaky, nejméně dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Spojených státech havarovaly v neděli ráno dva vlaky. Stroj společnosti Amtrak se na své pravidelné trase New York-Miami srazil ve státě Jižní Karolína s nákladní soupravou společnosti CSX. Zahynuli nejméně dva lidé. Americká televize NBC připomíná, že je to už druhý vážný incident vlaků společnosti Amtrak během několika dní.

Foto: Profimedia.cz

Osobní vlak americké společnosti Amtrak. Ilustrační foto

Článek

Cestující jeli z New Yorku do Miami, nehoda se stala v 02:35 tamního času. Úřad místního šerifa potvrdil zatím úmrtí dvou lidí, dalších nejméně 116 je zraněno.

„V daném spoji bylo 139 pasažérů a osm členů posádky,” uvedla společnost Amtrak. Vlak po nárazu vykolejil, konkrétně lokomotiva a několik vagónů.

CSX vydala vlastní prohlášení, v němž potvrdila nehodu, a uvedla, že na tuto mimořádnou událost budou dále reagovat a podniknou příslušná opatření.

Amtrak je americká státní železniční společnost provozující osobní dopravu. Na této noční lince má desítky zastávek.

Ve středu se navíc jiný její vlak s republikánskými členy Kongresu srazil s popelářským vozem, zemřela jedna osoba. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám