Hlavní obsah

V USA se chystají postavit obří Noemovu archu

– Kentucky
Novinky, Jakub Kynčl

Američanům zjevně nestačí, že mají v Las Vegas obdobu Eiffelovy věže a italských Benátek obklopujících luxusní hotel Venetian. V Kentucky nyní hodlají postavit Babylonskou věž a také Noemovu archu. Tu chtějí postavit v takových rozměrech, jaké podle tamních historiků měla její domnělá předchůdkyně.

Foto: Profimedia.cz

Noemova Archa se dočká svého ztělesnění v americkém Kentucky. Ilustrační obrázek.

Článek

Zábavní park v Kentucky se chystá na husarský kousek. Do svého otevření v roce 2014 totiž jeho majitelé slibují opravdu neskutečné atrakce. Plánovaný komplex by měl vypadat jako opevněné město, v jehož nitru by se tyčila Babylonská věž. Podobně zajímavou atrakcí by pak měla být i Noemova archa, která se bude tvořit podle legend.

Ve vesnici by se mělo dále nacházet divadlo, které pojme 500 lidí, obří voliéra a speciální výpravná cesta skrz biblickou historii.

Výstavba celého zábavního parku, který by měl připomínat vesnici Středního Východu, přijde zhruba na 100 miliónů dolarů (1,9 miliardy korun). Jeho tvůrci si však slibují, že park navštíví jen během prvního roku asi 1,4 miliónu lidí.

Park by měl vyrůst asi na 800akrovém pozemku. Tamější guvernér již projekt posvětil s tím, že přinese státu asi 900 nových pracovních pozic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám