Hlavní obsah

V USA obžalovali kapitána, na jehož lodi při požáru zemřely desítky potápěčů

– Los Angeles
Novinky, Alex Švamberk

Ve Spojených státech obžalovali kapitána lodi Conception s potápěči, kterou loni 2. září zničil u pobřeží Kalifornie požár, při němž zemřelo 34 lidí v podpalubí. Sedmašedesátiletý kapitán Jerry Nehl Boylan čelí obvinění, že způsobil z nedbalosti a neplnění svých povinnosti smrt 34 lidí. Kapitán v noci nepostavil hlídku a neprováděl požární cvičení vyžadovaná zákonem, uvedla stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru lodi Conception zemřelo 34 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Při požáru zemřelo 33 potápěčů a jeden člen posádky. Kapitán Boylan se spolu se čtyřmi dalšími členy posádky zachránil, protože nebyli v podpalubí. Mezi oběťmi byla i celá pětičlenná rodina Quitasolových.

Požár vypukl na moři u Santa Barbary nedaleko ostrova Santa Cruz 2. září 2019. Loď dlouhou 23 metrů zcela zničil. Úřady zjistily, že požár vznikl na prostřední palubě v místě, kde se nabíjely lithium-iontové baterie. Přesná příčina požáru ale není známa.

Po požáru lodě u ostrova Santa Cruz našli už 33 obětí

Amerika

Žalobce Nick Hanna řekl: „V důsledku zřejmých selhání kapitána Boylana při dodržování dobře nastavených bezpečnostních pravidel se příjemný prázdninový potápěčský výlet změnil v pekelnou noční můru, když pasažéři a jeden člen posádky byli uvězněni v plamenech v kajutě na spaní bez možnosti uniknout.“

Na hořící lodi u Kalifornie nikdo nedržel hlídku, všichni spali. 34 lidí zemřelo

Amerika

„Doufáme, že toto obvinění povede k prevenci nehod na lodích a necitelnému zničení lidských životů, když se provedou patřičná předběžná opatření a výcvik,“ uvedla zástupkyně ředitele kanceláře FBI v Los Angeles Kristi Johnsonová.

Reklama

Výběr článků

Načítám