Hlavní obsah

V USA dostal mladík 10 let za to, že měl sex s patnáctiletou

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATLANTA

Soudce v Atlantě v americkém státě Georgia odmítl ve čtvrtek propustit na kauci Genarlowa Wilsona, jenž byl odsouzen na deset let za to, že v sedmnácti letech měl orální sex s patnáctiletou dívkou. Kauci soudce odmítl, přestože si Wilson strávil ve vězení už dva roky a trest mu byl nepravomocně snížen na rok.

Článek

Případ vyvolal velkou pozornost a za Genarlowa Wilsona se postavil i bývalý prezident Jimmi Carter. Wilson měl na novoroční party v roce 2003 ve svých v sedmnácti letech orální sex s patnáctiletou dívkou, která s tím souhlasila. Podle tehdy platného georgijského zákona ale je byl těžký zločin zneužívání dětí, který se trestal až patnácti lety vězení.

Wilson dostal deset let, současně však byl zproštěn obvinění, že na stejném večírku znásilnil sedmnáctiletou dívku. Žaloba tvrdila, že byla natolik zdrogovaná, že nemohla se stykem souhlasit, ale soud se k jejímu názoru nepřiklonil.

Zákon, podle něhož byl Wilson odsouzen, však byl změněn pro případy, kdy se jednalo o dobrovolný styk mezi dítětem a nezletilým. Wilson ale na základě změny zákona nemůže být propuštěn, protože změna nemá zpětnou platnost.

Vrchní soud v okrese Monroe, který případ při odvolání znovu projednal, už označil Wilsonův trest jako krutý a nezvykle těžký. Soudce rozhodl, že jeho trest má být zkrácen na rok, ale prokurátor se proti tomu odvolal s tím, že soudce nemůže změnit trest udělený soudem první instance.  Wilson tedy zůstane ve vězení nejméně do října, kdy nejvyšší georgijský soud projedná jeho případ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám