Hlavní obsah

V St. Louis zastřelila policie dalšího černocha, protesty neutichají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Louis
Aktualizováno

Napětí přetrvává na předměstí St. Louis, kde policie minulý týden zastřelila neozbrojeného černošského mladíka. Kvůli obavám z dalších nepokojů byly v noci na středu uzavřeny obchody a restaurace kolem hlavní třídy města.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policista v St. Louis zastřelil ozbrojeného muže podezřelého z loupežeVideo: Reuters

 
Článek

Osmnáctiletý Michael Brown má být pohřben v pondělí. Pohřbu se mají zúčastnit i významné osobnosti. Podle místních médií má smuteční řeč pronést baptistický kazatel a bojovník za občanská práva Al Sharpton.

Foto: ČTK/AP

Noční protest ve Fergusonu

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve Fergusonu se zatím nepotvrdily obavy z dalších nepokojů a rabování. V noci na středu proti údajně násilnému postupu vůči černošskému obyvatelstvu pokojně demonstrovaly stovky lidí, ale pokojně. Skandovali „Ruce vzhůru, nestřílet!”, informovala agentura DPA.

Foto: Joshua Lott , Reuters

Demonstrant na předměstí St. Louis

Úřady doufají, že pouliční bitky z posledních dnů se už nebudou opakovat, ačkoliv v úterý policie zastřelila dalšího mladého černocha. Třiadvacetiletý muž však byl údajně, na rozdíl od Browna, ozbrojen a policisty ohrožoval nožem.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Ulice hlídá množství policistů.

Na protestní pochod hlavní ulicí má dohlížet mnoho policistů, kteří ale zatím nemuseli zasahovat. Některé ulice byly preventivně uzavřeny, stejně jako okolní obchody a restaurace.

Foto: ČTK/AP

Policie ve Fergusonu

Ve Fergusonu je ve středu očekáván ministr spravedlnosti Holder. Kromě toho dnes má podle agentury DPA začít soudní vyšetřování Brownova zastřelení. Velká porota bude posuzovat, zda policista Darren Wilson porušil zákon.

Reklama

Související témata:

Související články

Americký Ferguson se změnil v bitevní zónu

Je noc a předměstí St. Louis zvané Ferguson ve státě Missouri už přes týden připomíná bojiště. Skupiny Afroameričanů nejrůznějšího věku protestují proti...

Výběr článků

Načítám