Hlavní obsah

V noci hraju, ve dne spím. Jsem největší hráč pokeru na světě, tvrdil o sobě vrah z Las Vegas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

V noci hrál, přes den spal. Stanice CNN získala otevřenou zpověď vraha Stephena Paddocka, který rozpoutal masakr na country festivalu v Las Vegas. O svém gamblerství, úzkostech a vztahu k alkoholu i tlumicích lécích se Paddock rozhovořil před čtyřmi roky u soudu. Žaloval tehdy lasvegaský hotel Cosmopolitan, protože tam uklouzl na chodbě a údajně si trvale poškodil zadní stehenní sval. Soud žalobu zamítl.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Stephen Paddock

Článek

„Hrál jsem v průměru 14 hodin denně, 365 dní v roce. Prohrál jsem 200 miliónů dolarů,“ odpověděl Paddock u soudu v roce 2013 na dotaz advokáta, jak strávil rok 2006. Podobně tomu bylo v následujících letech. Kde k takovým penězům přišel, není jasné. Mohly pocházet z jeho investic do nemovitostí.

Z Paddocka se stal noční tvor, pro něhož byl hazard hlavní náplní života. [celá zpráva] Pokládal se za největšího hráče video pokeru na světě. Zásadně ale chodil v černých teplákách a žabkách. Do kasin si nosil vlastní nealkoholické pití, aby nemusel dávat spropitné. Do hotelových bazénů zásadně nechodil, protože se nerad vystavoval slunci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nové záběry lidí prchajících z koncertu při útoku v Las VegasVideo: Reuters

Nealko prý vrah z Las Vegas pil proto, aby neztratil koncentraci. „Když hrajete na úrovni, na jaké hraju já, chcete zůstat co nejvíc při smyslech. Zcela při smyslech ale soudě podle výpovědi prostitutek, které si najímal, a valia, jež užíval proti úzkosti, nezůstával pořád. Valium mu předepisoval lékař, Paddock mu za to platil paušální poplatky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Někteří návštěvníci koncertu v Las Vegas nejdřív považovali střelbu za rachejtle či ohňostrojVideo: Reuters

Stephen Paddcok u soudu prozradil také to, že tři týdny v měsíci pendloval mezi Kalifornií, Nevadou, Texasem a Floridou. Většinu času trávil v kasinech hotelů, kde se ubytovával. Vybíral si ty, kde gamblery hostí zadarmo, a často zbytečně využíval bezplatné služby. Hoteliérům se nicméně vyplatil vzhledem k astronomickým částkám, které utrácel v jejich kasinech. Za jednu noc utratil i milión dolarů. Že je to moc? „Ne, není,“ odpověděl podle CNN v roce 2013 na dotaz advokáta.

Motiv důkladně připraveného masakru, jenž Stephen Paddock rozpoutal 1. října na country festivalu v Las Vegas, zůstává nejasný. Z hotelového pokoje postřílel 58 lidí a stovky dalších zranil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám