Hlavní obsah

V Mexiku unesli syna mafiánského bosse Guzmána

Mexico City

Mezi muži unesenými v pondělí v mexickém letovisku Puerto Vallarta byl i syn uvězněného šéfa podsvětí Joaquína Guzmána. Informoval o tom v úterý generální prokurátor státu Jalisco, v němž k únosu dvanácti mužů z luxusní restaurace došlo. Podle něho byli zřejmě za akcí lidé z drogového kartelu konkurujícího Guzmánově skupině Sinaloa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Mexiku unesli syna mafiánského bosse Guzmána Video: Reuters

 
Článek

Podle prokurátora Eduarda Almaguera se vyšetřovatelé o únosu devětadvacetiletého Jesúse Alfreda Guzmána dozvěděli po prohledání automobilů stojících před podnikem a analýze bezpečnostní kamery z restaurace. Úřady podle něho ověřují informaci, zda ve skupině byl i další Guzmánův potomek Ivan Archivaldo Guzmán.

Foto: Profimedia.cz

Jesús Alfredo Guzmán

"Vstoupili, dostali pod kontrolu hosty, oddělili ženy a násilím odvedli muže. Ti odporovali, ale ti zločinci, kteří přišli, použili násilí, měli dlouhé střelné zbraně," řekl Almaguer agentuře AP.

Zločinci byli podle něho patrně členy kartelu Jalisco Nueva Generación, kteří převzali dominantní úlohu v tomto státě od kartelu Sinaloa, jenž je jejich dlouhodobou konkurencí.

Guzmán, který má kvůli svému nevelkému vzrůstu přezdívku El Chapo (Prcek), je v Mexiku uvězněn a tamní úřady momentálně rozhodují o jeho vydání do Spojených států. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: ČTK/AP

Joaquín Guzmán na fotografii z vězení

V Mexiku byl odsouzen již v 90. letech ke dvaceti rokům za vraždu a obchod s drogami. Od té doby se však již několikrát dostal z vězení, naposledy byl dopaden letos v lednu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám