Hlavní obsah

V Mexiku během roku zavraždili téměř dvě stovky politiků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

V Mexiku bylo během jednoho roku zavražděno 175 politiků, z nichž řada kandidovala v letošních červencových volbách. Ve stejném období se stalo terčem různých útoků přinejmenším 850 politiků. Podle agentury DPA se to uvádí v expertní zprávě poradenské firmy Etellekt, která byla zveřejněna v pondělí.

Foto: Alejandro Bringas, Reuters

Policie i armáda boj s mexickou mafií nezvládají

Článek

Zpráva zachycuje časové rozpětí od začátku loňského září do konce letošního srpna. Zahrnuje tak období před prezidentskými, parlamentními, guvernérskými a místními volbami, které se v zemi konaly 1. července.

Předvolební kampaň byla poznamenána mimořádným násilím, které mělo podle autorů materiálu mnohdy pozadí v propojení organizovaného zločinu s politikou.

DPA v této souvislosti uvádí, že minulý pátek byl postřelen a vážně zraněn zvolený starosta severomexického města Gómez Farías. Stalo se to den před nástupem Blase Juana Godíneze do funkce prvního muže radnice. Otec tohoto politika byl loni v listopadu unesen a doposud není nic známo o jeho osudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám