Hlavní obsah

V Kalifornii řádí gang. Podniká nájezdy na obchodní střediska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Oblast Sanfranciského zálivu se potýká s útoky velké motorizované organizované skupiny, která se soustřeďuje na přepadávání obchodních středisek. Desítky maskovaných banditů k nim přijedou v autech, rychle je vykradou a ujedou. Zaměřují se na luxusní zboží. Útočili po celý víkend.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gang čítající 80 lidí podniká zlodějské nájezdy na luxusní obchody v KaliforniiVideo: Anonymous via Storyful, AP

 
Článek

Gang zaútočil znovu v neděli, kdy se terči staly Southland Mall v Haywardu a obchod Lulemon v San Jose.

Haywardská policie uvedla, že kolem 17:30 přijala několik telefonátů z obchodů v Southland Mall.

Během vykopávaní domovních dveří se lupič postřelil do nohy

Koktejl

Podle svědků tam vtrhl dav ozbrojený kladivy a dalšími nástroji. Vyloupil klenotnictví Sam´s Jewelers, u kterého rozbil výlohu. Vyrabován byl rovněž obchod Macy´s.

Kolem 18:30 v neděli se stal terčem podobného útoku i obchod Lilemon v San Jose. Není ale jasné, zda tam útočil stejný gang.

Šňůra loupeží

Neděle byla třetím dnem v řadě, kdy byly podniknuty podobné útoky. V pátek se terčem rabování staly obchody na sanfranciském Union Square firem Louis Vuitton, The Burberry, Bloomingdale’s a Yves Saint Laurent.

Vyrabována byla rovněž optika Jins a klenotnictví Maxferd Jewelery & Loan. Zadrženo bylo osm lidí.

Foto: Danielle Echeverria, ČTK/AP

Policie střeží obchod Louis Vuitton v San Francisku.

Podle policejního šéfa v San Francisku Billa Scotta jsou zadrženými většinou mladí lidé žijící v oblasti Sanfranciského zálivu, v některých případech jde o známé firmy.

Podle Scotta budou zatčeni i další lidé, protože policie má mnoho záběrů z bezpečnostních kamer.

„Bylo to zorganizované. Nemám pochybnosti, že to nebylo neplánované,“ řekl podle stanice CBS.

Sobotní loupež

V sobotu se stal terčem obchodní dům v Nordstromu, ke kterému dorazilo večer před zavírací hodinou asi 80 lidí, z nichž někteří byli ozbrojení. Obchodní dům vyrabovali, ukradené zboží naházeli do aut a ujeli.

„Asi 25 aut blokovalo silnici a spěchalo do Nordstromu ve Walnut Creek,“ uvedla na Twitteru reportérka NBC Jodi Hernandezová, podle níž zločinci rychle naložili ukradené zboží a „rychle ujížděli pryč“.

Bankovní lupič v Minnesotě po osmi hodinách vyjednávání propustil pět rukojmí

Amerika

„Viděli jsme asi 50 až 80 lidí v lyžařských kuklách, s železnými tyčemi a množstvím zbraní,“ řekl stanici ABC 7 Brett Barrette, šéf nedaleké restaurace PF Chan.

Terčem útoku se staly obchody značek Louis Vuitton, Fendi, Yves Saint Laurent, Burberry a Dolce & Gabbana, uvedla stanice Fox 23 News. Napadeno bylo i několik prodavačů a zákazníků.

Policii byl útok nahlášen v 20:45, ta pak zadržela na místě tři lidi, z nichž jeden měl střelnou zbraň.

San Francisko chystá opatření

Sanfranciská radnice už chystá opatření, která by podobné útoky ztížila. „Podnikneme nějaké změny v tom, jak se mohou auta dostat na Union Square. Bude tam omezený přístup,“ řekl starosta San Franciska London Breed.

Reklama

Výběr článků

Načítám