Hlavní obsah

V Buenos Aires sněžilo poprvé po 89 letech

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUENOS AIRES

V argentinském hlavním městě Buenos Aires padal v pondělí po 89 letech sníh. Nezvykle chladné počasí sužuje řadu jihoamerických států. Až dvacetistupňové mrazy si vyžádaly v Argentině dva životy, další osoba zemřela v Chile.

Článek

I přes smutnou bilanci si však obyvatelé argentinské metropole první několikahodinové sněžení od roku 1918 na státní svátek v pondělí užívali. "Je to poprvé, co tady vidím sníh," řekla 82letá Juana Benitezová.

Chladné počasí v Argentině přetrvává již několik týdnů. V květnu si dokonce vyžádalo 20 obětí a tamní úřady byly nuceny zavést přídělový systém v dodávkách energií. Nyní je nejchladněji v provincii Rio Negro, a to až mínus 22 stupňů Celsia. V ostatních provincích platí výstraha před bouřemi.

Podobně je na tom Bolívie a Chile, kde na následky chladného počasí zemřela jedna osoba. Husté sněžení donutilo bolivijské úřady uzavřít několik letišť a hlavní dálnici v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám