Hlavní obsah

V Buenos Aires pohřbili Diega Maradonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires
Aktualizováno

Na hřbitově na předměstí Buenos Aires pohřbili ve čtvrtek večer místního času argentinského fotbalistu Diega Maradonu. Před pohřbem se s ním rozloučily desítky tisíc fanoušků, informovala agentura AFP. Maradona zemřel ve středu v 60 letech na infarkt.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pohřeb Diega MaradonyVideo: Reuters

 
Článek

Maradonu pohřbili ve čtvrtek zhruba ve 20.00 místního času (kolem půlnoci SEČ) při soukromé ceremonii na hřbitově Jardín Bella Vista na předměstí argentinského hlavního města.

Desítky tisíc lidí se měly ve čtvrtek možnost s mistrem světa a argentinským národním hrdinou naposledy rozloučit v prezidentském paláci. Tisíce fanoušků lemovaly také cestu, po které jelo auto s jeho rakví pokrytou argentinskou vlajkou na hřbitov v severovýchodní části Buenos Aires.

Zemřel Diego Maradona

Amerika

Prezident Alberto Fernández bezprostředně po Maradonově úmrtí vyhlásil třídenní státní smutek a uvedl, že bývalý fotbalista bude mít státní pohřeb. Na přání rodiny byla ale ceremonie nakonec soukromá.

Foto: Daniel Jayo, ČTK/AP

Zaměstnanec stadionu Norberta Tomaghelleho v Buenos Aires instaluje plakát s portrétem Diega Maradony.

Podle argentinského listu Clarín se vlastního uložení těla do hrobu na hřbitově Jardín Bella Vista zúčastnil jen úzký okruh rodiny a přátel. Maradona spočinul v místě, kde jsou pohřbeni i jeho rodiče Dalma a Diego.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Rakev s ostatky fotbalové hvězdy Diega Maradony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám