Hlavní obsah

USA svírají tuhé mrazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řadu států USA od severu po jih svírají tuhé mrazy. V Des Moines v pondělí nad ránem klesla teplota až k minus 30 stupňům Celsia. V New Yorku bylo na Silvestra nejchladněji od roku 1917. Nezvykle mrazivě je i v Texasu a na Floridě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chicago zasáhl mráz a sníhVideo: Reuters

 
Článek

Mrazy svírají pás federálních států od hranic s Kanadou k jihu a dotýkají se více než 100 miliónů lidí v Montaně, obou Dakotách, Iowě, Minnesotě, Illinois, Nebrasce, Kansasu a Missouri. Nebývalá zima je ale také v Texasu, na severu Floridy či v Nové Anglii.

Foto: ČTK/AP

Město Boston(USA)

V nebraské Omaze naměřili v neděli v noci minus 24 stupňů, takže bylo nejchladněji od roku 1884. V Des Moines v Iowě radnice kvůli ještě silnějšímu mrazu uzavřela veřejné kluziště v centru.

Druhý nejchladnější den od počátku měření prožili na Silvestra lidé v New Yorku. Oslavy tam doprovázely teploty minus 23 stupňů, čímž byl pokořen rekord z roku 1917, kdy bylo minus 17 stupňů Celsia.

Foto: ČTK/AP

Město Erie v Pensylánii (USA)

Mrazivé počasí způsobilo smrt nejméně dvěma lidem.

Meteorologové varují, že bude pokračovat i v dalších dnech, i když v oblasti Velkých jezer a na severovýchodě se má mírně oteplit.

Foto: ČTK/AP

Město Erie v Pensylvánii (USA)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám