Hlavní obsah

U mrtvého herce Hoffmana byly stříkačky a sáčky s heroinem

New York

V newyorském bytě, kde byl v neděli nalezen mrtev herec Philip Seymour Hoffman, policisté objevili na 50 sáčků zřejmě s heroinem a našli tam i množství léků. Uvedla to v pondělí americká média s odvoláním na policejní zdroje.

Foto: Victoria Will, ČTK/AP

Phillip Seymour Hoffman

Článek

Šestačtyřicetiletý Hoffman byl nalezen v koupelně bytu, kde v newyorské West Village bydlel. V předloktí měl podle policejních zdrojů zapíchnutou jehlu.

Vyšetřovatelé proto již od počátku předpokládali, že příčinou smrti bylo s největší pravděpodobností předávkování drogami. Během dneška by měla být provedena pitva, která má oficiálně stanovit příčinu smrti.

Policejní zdroje řekly televizi CNN, listu New York Daily News a dalším médiím, že v bytě bylo množství stříkaček a asi 50 plastikových sáčků s nápisem Ace of Hearts (Srdcové eso), což je slangové označení heroinu. Některé sáčky byly prázdné, mnoho jich bylo ještě plných.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Lidé přinášejí květiny k domu, kde bylo nalezeno tělo herce.

Policisté také objevili řadu léků na předpis – léky proti vysokému krevnímu tlaku stejně jako přípravky používané při léčení závislostí či při léčení hyperaktivity a úzkostí.

Herec, který v roce 2006 dostal Oscara, byl podle dosavadních poznatků naposledy viděn živý v sobotu v osm hodin večer místního času. Televize Fox News citovala svědka, který prý Hoffmana v tu dobu u jeho domu viděl. Byl prý velmi zpocený a nevypadal dobře. Svědek řekl policii, že ho viděl, jak z bankomatu u domu vybral velkou částku, kterou posléze předal dvěma mužům, od nichž si zřejmě kupoval drogy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám