Hlavní obsah

U kalifornské školy zastřelili tři lidi, vrah je po smrti

Sacramento
Aktualizováno

Nejméně čtyři mrtvé si v úterý vyžádala střelba u základní školy v kalifornské osadě Rancho Tehama. Několik dalších lidí včetně žáků bylo zraněno a museli být přepraveni do nemocnice. Policie střelce zabila, uvedla stanice WSDU. Bilanci střelby, jejíž motivy nejsou zatím známy, policie dosud neuzavřela.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v okolí obce Corning asi 190 kilometrů severně od Sacramenta. Místní televizní stanice oznámila, že několik školáků bylo letecky přepraveno k ošetření. Útočník měl podle zástupce šerifa kalifornského okresu Tehama Phila Johnstona poloautomatickou pušku a dvě ruční zbraně.

Jméno útočníka policie neuvedla. „Měli jsme hlášení o domácím násilí, které se týkalo střelce. Je poměrně zřejmé, že oběti si vybíral náhodně,” dodal Johnston. Sousedé místním médiím muže popsali jako „psychicky nestabilního”.

Podle Johnstona policie prověřuje nejméně sedm míst, kde střelec útočil. Středem tohoto prostoru je základní škola v osadě nedaleko Corningu. „Několik výstřelů bylo zaznamenáno ve škole, předpokládaný útočník zemřel následkem policejní střelby,” uvedl Johnston. Potvrdil tři mrtvé, ale nesdělil, zda jsou mezi zabitými i žáci.

Jednou z obětí je údajně i učitel. Johnston pouze uvedl, že se střílelo kolem osmé ráno a že „více žáků“ bylo přepraveno do nemocnice. Podle televize Fox jsou dva a jeden z nich je šestiletý, kterého přepravil do nemocnice vrtulník. Zraněných je údajně šest.

Podle agentury AP do školy docházejí žáci prvních pěti ročníků, součástí zařízení je i mateřská škola. Nikdo z dětí údajně nebyl usmrcen, ale „několik” žáků bylo zraněno. Nemocnice v nedalekém Reddingu oznámila bez dalších podrobností hospitalizaci tří lidí. Jeden třicetiletý muž má prostřelené stehno, uvádějí místní média.

Škola byla uzavřena společně se silnicí, která k ní vede. Na místě zasahuje sto policistů a kriminalistů. Zajišťují stopy na pěti místech činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám